2016-04-28 18:10:18• hírek • Kocsis Zoltán

Dugába dőlt a kórház két helyiségének bérbeadása

A Szatmár Megyei Kórház két épületrészét adná bérbe a Szatmár Megyei Tanács, a tanácsosokat azonban nem sikerült meggyőzni ennek létjogosultságáról. A remetemezői kúria még birtokában lévő épületét viszont eladásra bocsáthatja a megyei önkormányzat.

A kórházat működtető megyei tanács vezetőinek régi célja, hogy a külföldi egészségügyi intézmények mintájára Szatmárnémetiben is bolt nyíljon az épület bejáratánál. „Hogy a beteg megvehessen minden olyan dolgot, amire szüksége van: alapvető élelmiszerektől a tisztálkodási szereken keresztül az újságig vagy papucsig. Amiket most a piacról vesznek meg", magyarázta el ezúttal is Adrian Stef tanácselnök.

Ennek megfelelően át is építették a kórház bejáratát, ám mivel sem az intézmény, sem az önkormányzat nem végezhet kereskedelmi tevékenységet, ezt gazdasági társaságnak kell kiszerződnie. Az ehhez szükséges épületrészt adta volna bérbe a megyei tanács.

Na meg a kórház mosodáját. Vélhetően utóbbi miatt nem szavazta meg a tervezetet a testület, legalábbis ezt kifogásolta Kovács Máté, az RMDSZ-frakció elnöke. „Nem értem, miért kell felszámolnunk különböző tevékenységeket, hogy aztán kiadjuk azokat cégeknek. Miért ne működtethetné a mosodát a kórház? Mert jogi akadálya ennek nincs", indokolta meg Kovács, miért nem támogatta a tervezetet.

Megszavazta viszont a tanács a Remetemezőn található kúria udvarán álló épületrészek eladását. A hajdan a Tholdy, majd az Ujfalussy család birtokát képező kúriát korábban sikerrel visszaigényelte néhai tulajdonosának leszármazottja, az egykori kantin és konyha épülete azonban a megyei tanács tulajdonába maradt. „Elővásárlási joga értelmében felajánljuk megvételre az épületet az örökösnek. Amennyiben ő nem tart erre igényt, akkor megkezdjük az eladási procedúrát. Valaki csak akad, aki megvásárolná az ingatlant", magyarázta a sajtó érdeklődésére válaszolva Stef.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: